مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در یک وجب از خاک ایران محصول تراریخته کشت نمی‌شود، گفت: ارائه مجوز تولید برای محصولات تراریخته از طریق کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

به اعلام منابع خبری،نیره خوش خلق سیما در نخستین نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در حال حاضر ارزیابی مجوز پنبه تراریخته در کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی است. در این کمیته نمایندگان وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان حفظ نباتات و پژوهشکده بیوتکنولوژی حضور دارند. آنالیزهای مختلف در زمینه پنبه تراریخته انجام می‌شود ولی هنوز این محصول مجوز نگرفته است.

وی تاکید کرد: طبیعی است اگر وزارت بهداشت مجوز پنبه تراریخته را ندهد کمیته نمی‌تواند مجوز این محصول را صادر کند همچنین اگرمحیط زیست مجوز ندهد کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی قادر به ارائه مجوز برای محصول پنبه تراریخته نیست.

مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: وقتی گیاه تراریخته تولید می‌شود باید ثابت کنیم که گیاه تراریخته با مادر خود یعنی گیاه اصلی مثل هم هستند. برای اثبات این موضوع باید جزئیات محصول تراریخته مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد سپس این محصول به خورد موش داده شود تا بررسی‌ها تکمیل شود.

وی گفت: امروز مهندسی ژنتیک همان کاری را می‌کند که مهندسی نباتات انجام داده است. مهندسی ژنتیک در حوزه ایجاد ژن برای محصول فعالیت می‌کند.

انتقال ژن تفاوتی با اصلاح نباتات ندارد

مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در پژوهشکده بیوتکنولوژی روند انتقال ژن هیچ تفاوتی با اصلاح نباتات ندارد.

خوش خلق سیما در ادامه اظهار کرد: وزارت بهداشت در مورد سلامت محصولات مختلف نظر می‌دهد. برای اطمینان از سلامت محصول از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت نظرخواهی می‌شود.

وزارت بهداشت باید در مورد سرطان‌زا بودن محصولات تراریخته نظر بدهد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا محصولات تراریخته در بروز بیماری‌های سرطانی تاثیرگذار است، گفت: وزارت بهداشت باید  در مورد سرطان‌زا بودن محصولات تراریخته نظر بدهد. از سال ۸۰ ارزیابی خطر برنج تراریخته انجام شده است و نتایج این مطالعات در سال ۸۴ منتشر شد.

انتهای پیام



سایت منبع

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *